сряда, 1 август 2012 г.

Най-добрите места в Мексико Сити - втора част

След първата част за красотата на Мексико Сити и атракциите, които предлага, дойде ред и на втората част посветена на Мексико Сити.

Базиликата на Гуадалупе
Това е един от най-почитаните католически храмове в света, емблематичен образ на Дева Мария - девата от Гладалупе.Това светилище се намира на Тереуас Хил в северната част на Мексико Сити.Тази църква е второто най-посещавано католическо място в света.

Теотихуакан
Североизточно от Мексико сити се намират пирамидите на Теотихуакан, датиращи от епохата преди Колумб.Най-известните характеристики на този огромен археологически обект са "Авеню на мъртвите", "Пирамидата на Слънцето" и "Пирамидата на Луната".Тези пирамиди са включени в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО.

Xochimilco
Това предградие е световно известно със своите плаващи градини, които са създадени от плитките езерни легла, заобиколени от плетове и растителност.Тези градини са изолирани една от друга с канали, които са достатъчно широки за преминаването на лодки през тях.Тези лодки често са боядисани в ярки цветове и превозват пътници по всяко време.Поради тази причина често Xochimilco е наричан Мексиканската Венеция.

Almeda
Първоначално използван от ацтеките, този парк е пълен с красиви статуи и фонтани.Тук се намира и мемориала посветен на Бенито Хуарес, най-известният президент на Мексико.Паркът е чудесно място за отпускане сред зеленина и чист въздух.

Тлателолко
Този археологически обект се намира в центъра на Пласа де Лас Трес Културас - испанска катедрала, известна като "Templo de Santiago".Разкопките разкриват ацтекска пирамида, за която се смята, че е построена преди повече от седем века.

Templo Kmet
Този храм е построен като мезоамериканска пирамида и е посветена на ацтекските божества на войната и плодородието.Възстановявани на няколко пъти през историята, тези руини сега са част от списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.Посещение на музея разположен близо до мястото ще ви покаже много от артефактите и историята с тази пирамида.


Отделно от това, Мексико сити има множество ресторанти и луксозни и модни търговски центрове, които изобилстват в града.Накратко казано, градът има всичко, от високи сгради до тучни паркове и старинни пирамиди.Така че, стягайте багажа и посетете този прекрасен град, за да се насладите на едно наистина великолепно място.

0 коментара:

Публикуване на коментар